top of page
Search

Manas dvēseles dziļākās izpausmes



Mana mīlestība pret dzeju parādījās jau skolas laikā. Skolotāju un apkārtējo iedrošināta es sāku izzināt sevi šajā lauciņā. Sākums nebija no tiem vieglākajiem, atrast sevi un savu balsi, starp daudziem citiem. Nopietnāk dzejai pievērsos mirklī, kad sajutu, ka esmu atradusi savu balsi, savu nišu - patiesas emocijas - tas bija manu darbu pamats. Klade un pildspalva kļuva par daļu no manis, tā vienmēr bija man līdzās, lai arī kur es atrastos - pastaigājoties gar jūru, sēžot vilcienā vai skolas solā.

Gadījās reizes, kad dzejas rakstīšana palīdzēja kliedēt skumjas un tieši tajās reizēs tapa manas labākās dzejas rindiņas. Pienāca laiks, kad jutos pietiekami droša, lai ar savu

dzeju sāktu dalīties ar plašāku auditoriju sociālajos tīklos.

Pēc laika parādījās arī pirmie jautājumi par to, vai mana dzeja atspoguļo manu dzīvi. Pārliecināt par to, ka ne visas rindiņas ir no manas dzīves bija grūti, tomēr tā, nu tas ir… Neslēpšu faktu, ka tās dzejas rindiņas, kuras esmu publicējusi savā grāmatā ir patiesi manas dzīves pārskati - ar sāpēm un asarām, laimes mirkļiem un īpašām atmiņām. Tā dzeja, kura top manās kladēs nav saulaina un rožaina, skaistas četrrindītes, pildīts ar laimi un cerībām. Tās ir manas emocijas, manas sajūtas, mana iekšējā pasaule, un tā ir visīstāko emociju virpulis. Tomēr tas iet daudz dziļāk par vienkāršu vēlēšanos

dalīties savās emocijās. Tā ir vēlēšanās ļaut lasītājiem šajos daudzajos vārdos ieraudzīt sevi, savu dzīvi, savas bailes un šaubas. Tas ir bijis mans uzstādījums, jau no pašas pirmās publikācijas. Lai ikviens, kurš izlasītu manu dzeju, ieraudzītu tajā, ko dziļāku par vienkāršiem vārdiem un daudzajām rindiņām.

Nonākšana pie savas autogrāmatas bija ilgs posms, bet tas bija sapnis, kuru vēlējos īstenot jau daudzus gadus un kaudze ar dzejas kladēm bija iemesls, lai beidzot šo sapni īstenotu. Sadarbība ar izdevniecību “Domu pērles” rit jau trešo gadu un varu vien teikt, ka tā ir patiesi lieliska. Tieši šī izdevniecība palīdzēja man ieraudzīt savu daudzo gadu hobiju taustāmā veidā, un varu vien teikt, ka tā ir neparakstāma sajūta. Tas nav tikai gala rezultāts, kuru vari turēt rokās, tas ir pats tapšanas process, tie ir cilvēki ar kuriem sastrādājies, un tieši šo iemeslu dēļ man ir patiess prieks sadarboties ar šo izdevniecību.

Saka, ka katram no mums ir kāds slēpts talants, kuru kādā mirklī ieraugam un vēlamies izkopt. Tas var būt profesionālā līmenī, tas var būt arī vienkāršs hobijs, bet tā tomēr ir mūsu sirds lieta.

Lieta, kura padara mūs laimīgus, pilnvērtīgākus un patiesākus pret sevi un pasauli. Tāpēc ja jūs esat līdzīgs man - rakstat, sacerat vai vienkārši esat radošs - neapstājaties. Ejiet uz priekšu un iespējams, tas kas jums sagādā prieku, iepriecinās arī cilvēkus visā pasaulē.


I.Ručevska

45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page